Home Місто В Житомирі з’явиться пам’ятний знак ”Як ковалі щастя кували”

В Житомирі з\’явиться пам\’ятний знак \”Як ковалі щастя кували\”

190

Незабаром в обласному центрі молодята отримають ще один символ подружньої вірності, а на їх весільних фотографіях з’явиться колоритна прикраса.

У рамках фестивалю ковальського мистецтва, що пройшов у Житомирі, творці ручної краси спільно виготовили декоративну композицію «Як ковалі щастя кували». Це дві металеві обручки, з’єднані між собою та оздоблені металевими квітами, серцями та лозою. Усі ці елементи не випадкові, розповідає секретар обласної спілки ковалів Наталія Іванова. Адже кільця символізують початок сім’ї, а два віночки – чоловіче та жіноче начало:«Вперше в Житомирі виконувалася робота ковалями з усієї України. А результатом її стане пам’ятний знак, який ми подаруємо місту для установки в наших РАГСах.

Наші молодята отримають нарешті місце, де вони зможуть зав’язати свої стрічечки чи повісити замки на щастя»

В планах у ковалів провести в Житомирі в День міста фест «Ковальська осінь» і запросити на нього майстрів з багатьох міст України. «Цілком можливо, що Житомир стане володарем ще одного унікального пам’ятного знаку», – каже Наталія Іванова:«Коли я запрошувала на перший фестиваль, то почувши назву «Житомир», люди казали «Знаємо проїздом». Так от ми намагаємося зробити все, аби Житомир став заїздом, а не проїздом»

 Житомирська хвиля

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here