Home Місто В Житомирській області оптимізували 63 школи

В Житомирській області оптимізували 63 школи

153

На Житомирщинi велика кількість малокомплектних шкіл  (310 загальноосвітніх навчальних закладів).  Це обумовлено різким зменшенням кількості учнів.

Так, з 2003 року учнівські контингенти зменшились на 58 тис. учнів, що в середньому відповідає 12-13 сільським районам.

Реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради, державної і приватної форм власності – за рішенням засновника (засновників). Планом оптимізації мережі малокомплектних навчальних закладів  області було передбачено оптимізувати у 2015 році 68 малокомплектних шкіл, з них 43 закрити та 25 реорганізувати.

Станом на 1 вересня 2015 року оптимізовано 63 загальноосвітні навчальні заклади. По кожному навчальному закладу, який реорганізовано або закрито, органами влади приймалися виважені рішення, адже необхідно забезпечити дітям доступ до якісної освіти; передбачити норму, що початкова освіта повинна здобуватися якомога ближче до місця проживання дитини.

У найближчий час планується додатково придбати 20 шкільних автобусів. На сьогодні парк шкільних автобусів становить 195 одиниць. Всього безкоштовним перевезенням забезпечено 99,9% учнів та 87% вчителів сільської місцевості.

За матеріалами прес-служби ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here