Home Місто В Житомирській області влітку діти можуть відпочити та оздоровитися у 273 закладах

В Житомирській області влітку діти можуть відпочити та оздоровитися у 273 закладах

113

На Житомирщині цього року відпочинок та оздоровлення дітлахам пропонує 273 заклади: 11 – заклади відпочинку та оздоровлення та 262 – пришкільні табори при навчальних закладах. Також влітку діти можуть відвідувати 504 мовних табори.

Про це розповіла начальник відділу сімейної, гендерної політики та по роботі з ОТГ департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Тетяна Шмаюн.

«Питання пов’язані з відпочинком та оздоровленням дітей та підлітків є пріоритетними в роботі держави та нашої області. Цього року з обласного бюджету на ці цілі спрямовують 10,5 млн грн, до того ж райони, міста та ОТГ також виділяють кошти для оздоровлення своїх дітей», – зазначила Тетяна Шмаюн.

За її словами, цьогоріч вперше змінено механізм розподілу коштів за принципом «гроші йдуть за дитиною».

В області працює 273 заклади оздоровлення та відпочинку, з яких 11 закладів оздоровлення і  262 пришкільні табори при навчальних заклад, а ще функціонує 504 мовних заклади.

Відпочинкова зміна у відпочинкових таборах складає не менше 14 днів, а в оздоровчих не менше 21 дня.

ЗА кошти обласного бюджету можуть бути придбані путівки лише на 21 день до обласних закладів відпочинку. Оздоровленню підлягають діти від 7 до 17 років.

Нагадаємо, що гранична вартість путівки на 21 день 6,5 тис грн для закладів відпочинкового типу та 8,4 тис. грн для закладів санаторного типу.За словами Тетяни Шмаюн, у вартість входить харчування, проживання, оздоровчі послуги, утримання закладу. Для кожної дитини в таких закладах обирають індивідуальні процедури та програму оздоровлення, санаторні процедури.

Варто відмітити, що у 2019 році за кошти обласного бюджету будуть оздоровлювати дітей пільгових категорій лише в місцевих таборах. За рахунок місцевих бюджетів можуть купувати путівки у будь-яких оздоровчих закладах за бажанням.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here