Home Місто У Пенсійному фонді кажуть, що в області всі вже отримали пенсію за...

У Пенсійному фонді кажуть, що в області всі вже отримали пенсію за березень

135

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, 24 березня було завершено фінансування пенсійних виплат березня поточного року 407,5 тис. пенсіонерів Житомирщини, на що спрямовано 579,5 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Відповідно до ст. 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсія виплачується щомісяця організаціями, що здійснюють її виплату і доставку, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України або перераховується на визначений цією особою банківський рахунок у порядку, передбаченому законодавством.

А згідно зі ст. 52 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» особам, які мають право на пенсійне забезпечення згідно з цим Законом, пенсії виплачуються через установи акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» за місцем фактичного проживання пенсіонера за рахунок коштів Державного бюджету України.

Виплата пенсій проводиться за поточний місяць загальною сумою у встановлений строк, але не пізніше останнього числа місяця, за який вона виплачується.



 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here