Home Місто Водоканал заявляє про незаконний видобуток піску на Відсічному, що триває вже декілька...

Водоканал заявляє про незаконний видобуток піску на Відсічному, що триває вже декілька років

795

Про факти незаконного видобутку піску на території водосховища Відсічне повідомили у Житомирводоканалі. На підприємстві заявляють, що про кожен із них інформували Державну екологічну інспекцію та поліцію.

«Наше підприємство вкрай стурбоване ситуацією з незаконним видобутком піску на території водосховища Відсічне й надалі вживатиме всіх заходів для припинення незаконної діяльності. Про зафіксовані факти порушень КП «Житомирводоканал» регулярно повідомляло в Державну екологічну інспекцію Поліського округу, Головне управління національної поліції в Житомирській області та Управління СБУ в Житомирській області», – заявили на підприємстві.

На водоканалі деталізували, що у 2016 році уклали інвестиційний договір щодо очищення та поглиблення Відсічного із ТОВ “РБК “БІЛД-УКРАЇНА”, яке не надало жодних дозвільних документів. На підприємстві намагалися розірвати договір, однак суд відмовив у задоволенні позову.

Натомість під час виїздів робочих груп у 2020 р. зафіксували на водосховищі спецтехніку для очищення дна річки, а на березі – велику кількість піску та три бульдозери. У 2021 році комісія з екоінспекцією під час виїзду підтвердили проведення днопоглиблювальних робіт без дозволів.

Нагадаємо, у 2019 році на запит Першого Житомирського водоканал дав відповідь, що роботи на Відсічному законні і відповідно до погодженої документації: «Інвестор зобов’язується на власний ризик і за власні кошти відповідно до затвердженої та погодженої робочої документації з використанням своїх матеріалів та устаткування, виконати роботи з очищення і збільшення корисного об’єму водосховища Відсічне».

Інвестор із території водосховища видобував, а тим часом водоканал купував пісок.

Читайте також – Серйозна аварія на водоканалі: стоки потрапили до річки, житомирян просять обмежити споживання води


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here