Home Місто Вулицями Житомира проїхалися зрячі та незрячі велосипедисти. ФОТО

Вулицями Житомира проїхалися зрячі та незрячі велосипедисти. ФОТО

138

8-9 липня Житомирщина зустріла учасників Благодійного велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!», який стартував у Львові 4 липня та проляже територією західної та центральної України.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Житомирські велосипедисти зустріли гостей та проїхали з ними разом по вулицях міста. Усі бажаючі могли спробувати проїхатися на велосипеді-тандемі.

9 липня в Житомирській обласній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича відбулася прес-конференція, де велосипедисти розповіли про благодійний проект та поділилися своїми враженнями від 6 днів подорожі.

Впродовж місяця зрячі та незрячі велосипедисти разом планують подолати понад 2000 кілометрів на велосипедах-тандемах.

Мета велопробігу – показати українцям, що незрячі – рівноправні члени суспільства, а здатність «бачити» виходить далеко за межі фізичного зору. Учасники їдуть на двох велосипедах-тандемах та збирають кошти для облаштування у Львові першої в Україні «Сенсотеки» – простору для дозвілля та неформальної інклюзивної освіти зрячої та незрячої молоді.

Більшість учасників ніколи не їздили на велосипедах-тандемах, вони готувалися до цієї поїздки на тренажерах. В Києві їх замінять інші незрячі велосипедисти, оскільки бажаючих взяти участь дуже багато, а спеціальних велосипедів всього 2.

Світлана Ліра, яка їде у команді зі Львова, є жителькою Одеси та працює на Одеському обласному радіо, де кожного дня звітує про результати поїздки. Вона поділилася, що учасники задоволені тим, як їх зустрів Житомир, та закликала усіх ставитися до незрячих людей як до повноцінних членів суспільства, оскільки вони теж соціально активні, працюють на роботах та можуть їздити на велосипедах разом із зрячими людьми.

Житомиряни Вікторія Шевчук та Віктор Райківський, не дивлячись на вади зору, втілили свої мрії в життя – вони змогли проїхати на велосипеді, але не змогли вже від цього задоволення відмовитися і поїхали разом з учасниками Благодійного велопробігу по містах України.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here