Міністерство охорони здоров’я оприлюднило правила роботи ресторанів, які набудуть чинності в рамках ослаблення карантину з 5 червня.
Отже, з 5 червня кафе та ресторани зможуть приймати відвідувачів усередині приміщення.
Проте забороняється:
– Вхід до закладу без супроводу працівника закладу.
– Проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей.
– Приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою).
– Функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами.
– Самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача.
– Більше 4 людей за столиком, окрім дітей.
Також додатковими протиепідемічними заходами є:
– перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам;
– на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
– дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
– меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;
– видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів; також дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу;
– забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині можуть скасувати послаблення карантину