Home Місто Як реаліст, розумію – для розвитку громади потрібні конкретні плани, – Ігор...

Як реаліст, розумію – для розвитку громади потрібні конкретні плани, – Ігор Гундич в Андрушківській ОТГ

303

Жителі Андрушківської громади, що у Попільнянському районі, уже відчули результати децентралізації. Адже діти займаються на новому спортивному майданчику, дороги в ОТГ ремонтуються, а вже незабаром учні відвідуватимуть утеплену та відновлену школу.

І для того, аби розвивати ще більше свою громаду, жителі ОТГ разом із Ігорем Гундичем затвердили для втілення нові проекти 2019-2021 рр. – ремонт будинку культури, дитсадка, будівництво амбулаторії та станцій знезалізнення води.

Перспективний план на 3 роки затвердили сьогодні, 20 лютого, під час виїзного засідання Ради регіонального розвитку, який провів голова ОДА Ігор Гундич.

Керівник області наголосив, що фінансовий ресурс громада отримала завдяки децентралізації – найуспішнішій реформі України, яку ініціював Президент Петро Порошенко 4 роки тому.

Децентралізація вже показала результати у вигляді відновлених соціальних об’єктів та будівництва нових. І у кожному реалізованому проекті є заслуга Президента України, який віддав ці повноваження на місця.

«Сьогодні ми говоримо про розвиток Андрушківської ОТГ і мені приємно, що ви об’єднались раніше, прийнявши правильне рішення. За рахунок цього ви уже змогли за 2 роки отримати інфраструктурну субвенцію від держави, яку використали на розвиток своєї об’єднаної громади. Так само і ваші власні надходження – я переконаний в тому, що вони зросли мінімум у 2,5 рази. Як реаліст прекрасно розумію, що плани мають бути конкретними та підкріпленими фінансовими можливостями. Вірю, що разом із жителями Андрушківської громади за підтримки Президента ми спільно втілимо ці реальні проекти у життя», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

Після голосування жителі затвердили перелік проектів, які будуть реалізовувати у найближчі 3 роки в Андрушківській ОТГ:

– ремонт доріг: /Андрушки-Харліївка/-Василівка, Ставище-Вчорайше-Макарівка; реконструкція (термодернізація) Андрушівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

– будівництво амбулаторії в с. Андрушки Попільнянського району; кабінет фізики у Андрушківському ліцеї ім. А.Н.Вітрука;

– скважини, водонапірні мережі, станції знезалізнення води, водонапірні вежі;

– реконструкція (термомодернізація) дитсадка "Ялинка" в с. Андрушки; капітальний ремонт будинку культури в с. Макарівка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here