Home Місто Як змінити місце голосування через інтернет – залишилось 3 дні

Як змінити місце голосування через інтернет – залишилось 3 дні

250

Вперше цього року на місцевих виборах українці можуть проголосувати не за пропискою, а за місцем фактичного проживання. Тобто долучитися до вибору влади того населеного пункту, де живуть.

Часу на зміну місця проживання залишилося 3 дні – до 10 вересня включно. Однак цього достатньо. Тим більше. Що змінити місце голосування можна через інтернет за декілька хвилин.

Три кроки, щоб змінити місце голосування:

1 – отримання електронного підпису

Найскладнішим у цій процедурі є отримання електронного цифрового підпису, якщо у вас досі його не було.

Найпростіше це зробити, якщо у вас є вже профіль на Приват24 чи інших подібних платформах. Детальну інструкцію, як це зробити, можна подивитись тут

2 – Подати звернення щодо зміни виборчої адреси онлайн (затвердивши її електронним підписом)

Після отримання ЦЕП потрібно зайти на сайт Державного реєстру виборців і знайти особистий кабінет у правому верхньому кутку.

Далі потрібно обрати підпункт "заяви та запити", а далі "звернення щодо зміни виборчої адреси". При цьому одразу ж потрібно авторизуватись за допомогою цифрового підпису.

Вам потрібно заповнити просту анкету і обрати причину зміни виборчої адреси, вказати актуальне місце проживання та електронну пошту. І ще раз підтвердити ці дані цифровим підписом.

Під час заповнення всіх анкет потрібно бути особливо обережним, щоб у потрібні графи вказати правильну інформацію. Робити це зручніше не зі смартфона, а з ноутбука чи персонального комп’ютера.

3 – Отримати підтвердження

Після завершення процедури вам надійде лист-підтвердження заявки на зміну адреси. Про результат вам повідомлять пізніше на вашу електронну пошту, або ж це можна перевірити на сайті реєстру.

Зазвичай підтвердження зміни виборчої адреси приходить на електронку через добу після подачі заявки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here