Home Місто З молитвою та віршами: у Житомирі вшанували пам’ять Шевченка

З молитвою та віршами: у Житомирі вшанували пам’ять Шевченка

498

Сьогодні,9 березня, українському письменнику виповнилося 209 років. У місті пройшли святкові заходи із покладанням квітів та віршами.

Про це інформує мерія:

Щороку, 9 березня житомиряни вшановують пам’ять Великого Кобзаря.Тарас Шевченко вважається найвидатнішим українським поетом усіх часів. Його вклад в нашу літературу колосальний. Сьогодні його пам’ять вшанували спільною «Молитвою за Україну», читанням віршів та покладанням квітів. «Тарас Григорович Шевченко точно був пророком“, – йдеться в повідомленні.

Довідково.9  березня 1814 року в маленькому селі Моринці нині Черкаської області народився хлопчик, якому було назначено долею стати Пророком для українців, пробудити нас від національної сплячки і прославити українську літературу.

Тарас Шевченко народився у дуже складний час для України, коли ми не мали власної незалежної держави і були закріпачені указом Катерини II. Патріотичної поезії Тараса Шевченка дуже боялась Російська імперія, яка намагалася русифікувати усіх українців. Шевченка прозвали Кобзарем, тобто хранителем народної пам’яті. А його настанови до нащадків стали для нас надзвичайно актуальними під час повномасштабної війни з Росією.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here