Home Місто Жителі Мальованки просять владу побудувати каналізацію замість тролейбусної лінії

Жителі Мальованки просять владу побудувати каналізацію замість тролейбусної лінії

706

Замість тролейбусної лінії, що проходитиме по вул. Героїв Пожежних у Житомирі, місцеві жителі просять владу міста провести там каналізацю. Адже після прокладання високовольтних ліній під землею та встановлення бетонних електроопор жителі будинків по вул. Героїв Пожежних будуть позбавлені можливості провести мережі ще на десятки років.

Про це заявили житомиряни, що проживають у приватному секторі по вул. Героїв Пожежних, під час сесії міської ради 5 липня.

"У нас немає каналізації. Якщо зараз високовольтні кабелі прокладуть на певній глибині, а каналізація має бути глибше, то навіть наші діти не дочекаються її. Проведення каналізації для нас першочергове, а не тролейбусна лінія", – сказала житомирянка.

У відповідь міський голова повідомив, що восени на сесію вноситимуть пропозиції щодо виділення коштів на розроблення проєктної документації для цього та декількох інших районів міста.

Проте каналізація на Мальованці не єдина проблема. Ще одна  завузькі тротуари. Під час будівництва лінії люди вже змушені ходити по проїжджій частині. Після завершення робіт на тротуарах стоятимуть опори, які ділитимуть прохід на дві частини  завузькі навіть для проїзду візочка.

"Зараз посередині тротуару стоїть стовп. Є ділянка, де тротуар менше метра. Як має пройти мама з дитиною у садочок? По проїжджій частині? Ви кажете, що це ми вилізли на тротуари. Але це дорогу так побудували, коли вже стояли наші будинки. Не спекулюйте тим, ніби ми вилізли на тротуари.

Хочете набрати бали, то зробіть каналізацію краще. Займіться цим", – заявив житомирянин, що проживає по вул. Героїв Пожежних.

Крім того, на місці будівництва – жодного обмежувального знаку про проведення робіт та необхідності зниження швидкості руху транспорту. Депутат Володимир Кропивницький запевняє, що вже двічі викликав поліцію, однак досі знаки не встановили.

Начальник управління транспорту Костянтин Підпокровний на ці зауваження повідомив, що знаки встановили, проте вночі їх викрали:

"Складено декілька протоколів поліцією. Сьогодні в черговий раз ми перевіримо, чи всі знаки встановлені.

У першу ніч була вкрадена частина знаків. Тому допомагаємо підряднику їх встановити на опорах.

По 99% опор, які будуть встановлені (а загалом їх буде більше 200), прохідна частина тротуару складатиме 1,5 метри з одної або іншої сторони. Дійсно, вулиця завузька, але норми не порушені. Тобто з одної або іншої сторони опори буде півтораметровий тротуар для пішоходів, дітей у колясках, людей на візках".

Житомиряни просять владу зупинити будівництво і перемістити тролейбусну лінію на іншу вулицю.

Сухомлин пообіцяв після сесії разом із депутатами виїхати на місце для вирішення питання подальшого будівництва.

"Створюємо робочу групу із депутатів. Можливо, дійсно, з іншої сторони зробимо заїзд", – сказав мер.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here