Home Місто Житомир увійшов до проекту Консультативної місії ЄС «Міста доброчесності»

Житомир увійшов до проекту Консультативної місії ЄС «Міста доброчесності»

89

 3 жовтня в Головному управління Нацполіції в області відбулася зустріч керівництва з представниками Консультативної місії Європейського союзу. Метою її проведення стало налагодження співпраці у рамках реалізації проекту «Міста доброчесності».

Темою обговорення сторін, до яких приєднались і представники Управління захисту економіки в області, стала ситуація з протидії корупції у м. Житомирі та регіоні загалом.

Відтак заступник начальника ГУНП Сергій Крупєй розповів міжнародним експертам про проведення поліцією як внутрішніх, так і зовнішніх заходів, спрямованих на  боротьбу з цим ганебним явищем, а також про законодавче розмежування понять адміністративної та кримінальної корупції.

Керівник Управління кадрового забезпечення ГУНП Дмитро Слівінський повідомив про реалізацію в главку низки конкретних заходів, передбачених Антикорупційною програмою Нацполіції України, назвавши їх перешочерговим завданням попередження будь-яких дій з боку працівників, що можуть бути оцінені як корупційні.

У ході спілкування прозвучали й конкретні результати роботи правоохоронців Житомирщини. Так, заступник начальника Слідчого управління Олексій Хробуст повідомив, що з початку року до суду направлено 30 обвинувальних актів у справах про кримінальну корупцію. Водночас передано до суду і 7 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами пропонування поліцейським неправомірної вигоди, саме відносно осіб, які намагалися дати хабарі слідчим або патрульним .

Керівник Управління захисту економіки в області Сергій Малина, загалом охарактеризувавши завдання та функції підрозділу у протидії корупції, повідомив про складання упродовж року 240 адміністративних протоколів про ті чи інші правопорушення.

Представники Консультативної місії ЄС розповіли про старт проекту «Міста доброчесності» у кількох містах України, у тому числі Житомирі, та запропонували допомогу в проведенні інформаційних кампаній як зовнішнього, так і внутрішнього спрямування. Зокрема, сторони домовились про спільні тематичні тренінги для поліцейських та інші заходи.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here