Home Місто Житомирщина отримала від благодійників 300 приладів для вимірювання рівня глюкози в крові

Житомирщина отримала від благодійників 300 приладів для вимірювання рівня глюкози в крові

135

300 приладів для вимірювання рівня цукру в крові – глюкометрів – 24 липня отримали сімейні лікарі Житомирщини. Ці вкрай необхідні апарати передали члени благодійної організації «Шлях до майбутнього».

Таку допомогу пацієнтам, які потребують повноцінного діагностичного і лікувального процесу, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас назвав високоморальною справою. Система охорони здоров’я – це галузь, яка сьогодні потребує додаткових фінансових надходжень, і саме завдяки спонсорам, небайдужим людям, вдається полегшити роботу лікарів і підвищити якість діагностики та лікування.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бондарчук, який організував цю акцію, зазначив, що для Житомирщини виділено 500 апаратів, 300 з яких передається сьогодні. Це дасть змогу забезпечити приладами для раннього виявлення підвищеного цукру в крові всіх сімейних лікарів області.

Цукровий діабет, який в тяжких випадках загрожує хворому втратою зору, ампутацією кінцівок, нирковою недостатністю, – справжня чума ХХІ століття. Зараз на Житомирщині на обліку перебуває близько 30 тис. пацієнтів з цукровим діабетом, з них інсулінозалежних – 5 тисяч. Крім того, є багато людей з прихованою формою діабету. Тому вкрай важливо діагностувати захворювання на початкових стадіях, і краще за все це зможуть зробити сімейні лікарі, які мають з людьми тісний контакт.

Прилади отримають міста Житомир (зокрема, перші і друга міські лікарні, дитяча міська лікарня), Бердичів, Андрушівка, а також Коростишівський, Житомирський, Черняхівський, Червоноармійський, Чуднівський, Романівський, Радомишльський та Бердичівський райони. Саме таке розподілення обумовлено показниками захворюваності на діабет в області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here