Home Місто ”Житомирська область готова до погіршення погодніх умов”, – Ігор Гундич

\”Житомирська область готова до погіршення погодніх умов\”, – Ігор Гундич

139

Сьогодні, 11 листопада, пройшла селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

У засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо готовності до протидії загрозам у зв’язку з погіршенням погодних умов в Україні (13 листопада) взяли участь голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та начальник Управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук. Вони доповіли про готовність до оперативного реагування на ускладнення синоптичної ситуації.

«Житомирська область на 100% готова до погіршення погодніх умов. Техніка, що є у підприємствах «Житомирського облавтодору» підготовлена, дизельним пальним Житомирщина також забезпечена в повному обсязі. Є можливість для створення 64 пунктів обігріву за необхідності», – повідомив керівник області Ігор Гундич.

Управлінням ДСНС України в області для запобігання надзвичайним ситуаціям в підвищеній готовності перебувають чергові сили, наявна інженерна і автомобільна техніка, спеціальні засоби, автономні джерела живлення тощо. У стані постійної готовності до дій за призначенням щодоби перебуває: 62 одиниці пожежної і спеціальної техніки та 225 чоловік особового складу.

За прогнозами Укргідрометцентру, 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. По всій території Україні фіксуватиметься посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с. Погодні умови стабілізуються вдень 14 листопада.

Заважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here