Home Місто Житомирські лісівники готуються до новорічних свят

Житомирські лісівники готуються до новорічних свят

194

Власне, роблять це вони постійно, впродовж цілого року доглядаючи або за спеціально створеними шкілками ялинок, або ж за тими деревцями, які є супутньою культурою, скажімо, для дуба. Новорічні ялинки – це не розвага, а серйозна робота, до якої і відповідне ставлення, розповідає головний лісничий Бердичівського держлісгоспу Григорій Івасюк:

«У нас навіть є в цьому році повний цикл вирощування новорічних ялинок. Зараз це 9 га. з 2003 року почали садити по одному гектару щороку, цього річ ми посадили останній гектар. Ті, що ми посадили у 2003 році, вже виросли до 2 з половиною метрів і в 2012 ми її зрубаємо. Потім готуємо площу і знову садимо. Сама ялинка буде коштувати гривень 25, а у Києві всі 50».

«Звичайно, китайські пластикові ялинки складають конкуренцію лісовим красуням, – визнає перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, – але все-таки наші люди звикли до справжніх, живих ялинок»:

«Трохи важко пояснювати людям, що ми не наносимо шкоди лісу. Адже ці ялинки у нас заплановані на вирубку. Ми маємо їх вирубувати  аби дати можливість рости дубу – більш цінній лісовій породі. Вирубки ми проводимо перед святами для того, щоб ці ялинки не спалювати, а реалізувати і отримати додаткові надходження»

У минулому році до новорічних свят підприємствами управління лісового та мисливського господарства було реалізовано більше 48 тисяч ялинок на суму  майже 713 тисяч гривень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here