Home Місто Житомирські лісівники пропонують на новорічні свята ялинки у горщиках

Житомирські лісівники пропонують на новорічні свята ялинки у горщиках

461

Вже протягом кількох років житомирські лісівники пропонують жителям області придбати на новорічні свята не лише зрубані дерева, але й ялинки у горщиках.

Не виключенням став і цей рік.

Усі, хто не є прихильником передсвяткової заготівлі ялин, можуть придбати у місцевих держлісгоспах різдвяну красуню в горщику.

Вона може порадувати і на наступні новорічні свята, або ж її можна буде висадити на подвір’ї.

Як доглядати за ялинкою в горщику, як створити їй комфортні умови у вашій оселі, аби вона не загинула – секретами ділиться головний спеціаліст відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Олехнович.

– Насамперед, купуючи такий атрибут свята, варто впевнитися, що рослина росте у горщику з найменшого віку. Якщо ж її викопали з ґрунту і посадили в посудину перед продажем – цілком ймовірно, що коріння її пошкодили і така ялинка недовговічна.

– Принісши зелену красуню в кімнату, необхідно розмістити її подалі від обігрівальних приладів, температура повітря в приміщенні не має бути надто високою.

– Не забуваємо не лише поливати ялинку 1-2 рази в тиждень, а й збризкувати водою її хвою. Не зайвим буде поставити поблизу посудину з водою – аби повітря було достатньо вологим.

– Тримати деревце в оселі можна не більше 10 днів, в іншому випадку воно «вирішить», що настала весна і почне вегетувати – це теж неминуче призведе до його загибелі на відкритому повітрі.

– Після свят звикати до холоду ялина теж має поступово: спочатку необхідно помістити її в трохи прохолодніше приміщення і лише згодом – на вулицю. Там же обов’язково слід подбати, аби не змерзла її коренева система – для цього її потрібно чимось утеплити. До прикладу, можна засипати снігом.

За умови дотримання цих нескладних правил рослина радуватиме вас на час свят не один рік.

На спеціальних плантаціях в держлісгоспах Житомирщини підростає близько 3 мільйонів різдвяних ялин різного віку та розміру.

Близько 400 тисяч штук лісівники області готові реалізувати споживачам цьогоріч. В достатній кількості підприємства мають деревець і в горщику. Середня вартість зрубаної – від 70 до 360 грн, в залежності від висоти.

Ялинка в горщику буде трохи дорожчою, адже сюди увійде вартість горщика та ґрунту.

Щороку в лісгоспах області створюється близько 100 гектарів нових плантацій різдвяних ялин. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here