Home Місто Житомирських мисливців просять не брати у ліс собак, щоб не допустити розповсюдження...

Житомирських мисливців просять не брати у ліс собак, щоб не допустити розповсюдження АЧС

135

Традиційно, у другу суботу серпня місяця, а саме з 18 години 00 хвилин 8 серпня 2015 року, відкривається довгоочікуваний сезон полювання на пернату дичину на території мисливських угідь Житомирщини.

Полювання буде дозволено на качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохалів), нерозня, креха середнього, каменярки, казарки білощокої та червоноволої), лиску, норця великого, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), гусок (сіру, білолобу велику, гуменника) на голубів (крім голуба-синяка), перепела.

При проведенні полювання мисливець повинен мати при собі такі документи: посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання на сезон полювання 2015-2016 років, відстрільну картку, дозвіл на право носіння та зберігання вогнепальної зброї.

У зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней на території України, а саме, виявленням цієї хвороби в Житомирській та Рівненській областях, з метою недопущення розповсюдження збудника цієї хвороби, Житомирське ОУЛМГ застерігає від використання собак при проведенні полювання та просить, у разі виявлення підозрілих у захворюванні (невластива поведінка, хитка хода, пригнічення тощо) чи загиблих диких кабанів, терміново повідомляти службу ветеринарної медицини та Житомирське ОУЛМГ.

Водночас обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає, що в лісах області оголошено найвищий клас пожежної безпеки. Тому лісівники звертаються з проханням проводити полювання лише у водно-болотних угіддях, не вїжджати до лісу автотранспортом, не розводити багаття ні в лісі, ні поблизу нього. Ці заходи тимчасові та вимушені, однак обов’язкові, аби уберегти від пожеж і ліс, і його мешканців.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here