Home Місто Житомирський агроуніверситет долучився до проекту зі збору пластикових кришечок для допомоги захисникам

Житомирський агроуніверситет долучився до проекту зі збору пластикових кришечок для допомоги захисникам

169

 Ректор Житомирського національного агроекологічного університету 20 березня зустрівся із місцевими волонтерами Марією Улановою та Юлією Пастух, аби обговорити подальшу співпрацю у напрямку реалізації проекту «Шлях додому».

Це всеукраїнська ініціатива  благодійного фонду «Лелекера» по збору пластикових кришечок для допомоги пораненим і травмованим учасникам АТО.  Марія Уланова  – місцевий координатор проекту, яка займається поширенням інформації, збором і подальшою доставкою кришечок з міста й області до столиці.

Громадський проект «Шлях додому», спрямований на вирішення екологічної та соціальної проблем, свого часу  підтримали Міністерство екології України, представники бізнесу, заклади освіти, волонтерські організації та усі небайдужі в різних куточках країни. У фонді повідомляють, що  за рік таким чином  вдалось зібрати 20 т вторинного пластику. Далі зібраний пластик передають переробному підприємству, а вже за отриманні кошти надається допомога бійцям АТО. Зокрема, за 2017 рік з пластику  вдалось отримати 84 тис грн. Проект ґрунтується виключно на волонтерських засадах і самофінансуванні.  

«Житомирський національний агроекологічний університет постійно долучається до різноманітних соціальних, екологічних та волонтерських проектів, організовуємо і проводимо заходи щодо популяризації здорового способу життя, бережного ставлення до навколишнього середовища і багатств природи, а також підтримуємо наших захисників, – відзначає ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. – Власне, можливість приєднатися до ініціативи «Шлях додому» – це своєрідне продовження усієї тієї роботи, що велася протягом останніх років, але більш в конкретному напрямку. В університету та у гуртожитках вже найближчим часом встановимо контейнери по збору пластикових кришечок і додатково проведемо роз’яснювальну роботу серед викладачів, студентів та співробітників ЖНАЕУ, аби вони знали, що і для кого робимо. Як навчальний заклад екологічного спрямування маємо у такій справі показати приклад.  Щиро дякую дівчатам-волонтерам за співробітництво і сподіваюся, що нагодою для чергової зустрічі стануть вже десятки кілограмів зібраного пластику».

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету  

  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here