Home Місто Житомирян попереджають про фальсифіковану партію банкнот у 200 грн, які складно розпізнати

Житомирян попереджають про фальсифіковану партію банкнот у 200 грн, які складно розпізнати

191

Національний банк України заявив, що в обігу виявили новий варіант підробленої банкноти. Підпобили банкноти номіналом 200 грн зразка 2007 року, проте на самих купюрах зазначений 2014 рік.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

«Особливістю цих банкнот є те, що банкноти виготовлені на папері з двотоновими водяними знаками у вигляді літер «S» та мають імітацію ультрафіолетового захисту. Локальний багатотоновий водяний знак (портретне зображення Лесі Українки) та захисну стрічку імітовано друком із зворотнього боку банкноти», — повідомляють у Нацбанку.

Представники НБУ зазначають, що відрізнити фальшивки можна за допомогою ефекту зміни кольорів оптично-змінного зображення цифрового позначення номіналу «200» на лицьовому боці банкноти.

Крім того, відомо, що виявити фальшиві банкноти можна шляхом перевірки купюр спеціальним обладнанням, яке встановлюється в банках та магазинах.

«Такі підробки касири легко можуть виявити з використанням спеціальних детекторів, що дозволяють перевіряти справжність банкнот в ультрафіолетовому та інфрачервоному промінні. Водночас уважний візуальний та тактильний контроль також мінімізує ризики отримання таких підробок», — додають у Нацбанку.

У Нацбанку наголошують, що у разі винекнення сумнівів щодо справжності банкнот необхідно перевірити декілька захисних елементів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here