Органічні сік, морозиво, вино, зелень, овочі та молочні продукти могли скуштувати відвідувачі ярмарку, який 12 травня провели на території Житомирського національного агроекологічного університету.
Два дні поспіль тут триватиме IV Міжнародна науково-практична конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека», в рамках якої і влаштували виставку-продаж органічних товарів, що виробляються на підприємствах Житомирської, Рівненської, Одеської, Чернігівської та інших областей.
Відвідувачам пропонують спробувати органічні продукти і напої та розповідають детальніше про технологію їх вирощування та виробництва. За бажанням представлену продукцію можна придбати, втім виробники зауважують, що коштують такі органічні товари у 1,5-2 рази дорожче, ніж аналогічні найменування на полицях супермаркетів.
Кажуть, що на Житомирщині, як і в країні загалом, органічне виробництво лише розвивається. Дозволити собі таку продукцію для споживання можуть не всі. Дослідження показали, що органічні продукти й товари купують мешканці великих міст, а також родини, які виховують дітей віком до 7 років. У Європі люди дбають про своє здоров’я на різних етапах життя, тому намагаються вживати органічну їжу.
Уся органічна продукція в Україні проходить сертифікацію і дещо вже потрапляє й на європейський ринок.
Органічні продукти мають хороші смакові якості, без ГМО, відповідають усім стандартам, зберігають корисні речовини і натуральний склад під час переробки за традиційною рецептурою, без консервантів, ароматизаторів та добавок, краще втамовують голод.
Юлія ДЕМУСЬ
Більше фото в альбомі Першого житомирського у соцмережі
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)






