Home Місто Житомирян запрошують на 163-річчя Михайлівського собору

Житомирян запрошують на 163-річчя Михайлівського собору

175

 Свято-Михайлівському кафедральному собору 163 роки, його історія розпочалася у 1856 році, саме тоді завершилося будівництво і храм освятили. Життя собору було не легким, переживши Жовтневу революцію, церква не вистояла пере більшовицьким режимом і у 1927 році служба в храмі припинилася.



У 1929 році храм під виглядом ремонту і зовсім закрили, а з 1936 року приміщення собору використовували під склад. І лише у 1942 році у храмі знову почали правити службу.

Так було до червня 1960 року, тоді у черговий раз храм закрили.



З 1985 року приміщення храму було переобладнане під ляльковий театр. Втретє Свято-Михайлівський кафедральний собор відродився у 1991 році, відтоді тут звершуються Богослужіння 28 років без перерви.





У четвер, 21 листопада, Свято-Михайлівський кафедральний собор Житомира відзначатиме храмове свято (163р.) – Собор Архистратига Божого Михаїла та усіх Небесних Сил безтілесних.

У середу, 20 листопада, о 17 годині відбудеться святкове вечірнє богослужіння, яке очолить Преосвященніший єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій у співслужінні єпископа Володимир-Волинський та Турійський Матфей, єпископа Ужгородський і Хустський Кирила а у четвер, 21 листопада, будуть служитися дві Божественні Літургії Святого отця нашого Іоана Золотоустого.



Початок ранньої Літургії о 7 ранку. Початок пізньої Літургії о 10 ранку яку очолить Преосвященніший єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій у співслужінні гостей та духовенства єпархії.



Щиро запрошуємо усіх житомирян та гостей міста взяти участь у святкових богослужіннях і молитовно разом з нами розділити радість свята, – інформує прес-служба Свято-Михайлівського кафедрального собору м.Житомир.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here