Home Місто Житомирянин Олег Бойко – номінант “Волонтерської премії” Євромайдан SOS

Житомирянин Олег Бойко – номінант “Волонтерської премії\” Євромайдан SOS

212

"На фронт двічі не взяли, а потрібно було якось долучатися до суспільної справи. Не сидіти ж вдома, коли у країні таке" –  розповідає житомирський волонтер Олег Бойко. Він  – номінант “Волонтерської премії" Євромайдан SOS.

Олег – військовий, який 2 роки тому змушений був піти на пенсію, хоч і залишився працювати там на цивільній посаді. Спочатку допомагав своїм товаришам, яких відправили в АТО, але з часом розширив діяльність.

Через війну взагалі поза увагою на ці кілька місяців лишилися дитбудинки й інтернати, з деякими з яких Олег налагодив співпрацю. Зараз Олег є офіційним представником німецької благодійної організації "Євромайдан", офіційним волонтером 95-окремої аеромобільної бригади.

Щовечора підсумовує те, що вдалося зробити за день і розписує плани на наступний. В інтернеті на спеціальних сайтах шукає оголошення, де люди готові безкоштовно віддати одяг, взуття, іграшки.

Читайте також: Житомирському волонтеру Олегу Бойко вручили нагороду від Філарета "За жертовність та любов до України"

З усіма попередньо домовляється, пояснює кому і для чого потрібні ці речі, забирає їх. Для Олега важлива довіра як тих, хто потребує допомоги, так і колег-волонтерів.

Читайте також: Волонтер Олег Бойко закликає житомирян не вірити у перемир’я і продовжувати допомагати військовим. ФОТО

Тому Олег не просто передає кошти чи необхідні речі, а контактує з тими, кому надає допомогу, намагається побачити умови їх проживання аби оцінити стан проблем та зрозуміти, як її вирішити.


Євромайдан SOS відкриває номінування звичайних людей, які роблять надзвичайні речі, на щорічну “Волонтерську премію”.

Євромайдан SOS не прагне визначити найкращих. Зрештою, це просто неможливо. Ми хочемо привернути увагу нашого суспільства та всього світу до неоціненого внеску звичайних людей, які щоденно роблять надзвичайні речі та змінюють цей світ на краще. Традиційно із початком листопада ми розпочинаємо процес номінування на “Волонтерську премію” Євромайдану SOS за щоденну волонтерську роботу або волонтерський вчинок.

Критерії висування номінантів:
– щоденна волонтерська робота або вчинок;
– відсутність належності до керівних позицій у будь-якій з політичних сил.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here