Home Місто Житомирянка із заморожених ягід робить коктейлі

Житомирянка із заморожених ягід робить коктейлі

233

— Із заморожених ягід роблю ко­ктейлі. Для себе з чоловіком — алкогольні, для дітей молочні, — каже житомирянка 28-річна Лілія Воростюк.

За 2–3 год. до приготування розморожує склянку ягід. Змішує їх у блендері зі 100 мл вермуту та склянкою лікеру.

— Якщо беру вишневий лікер, то з ягід — малину й суницю. Хто любить кисле, може замінити смородиною й лимонним лікером.

Коли маса стає рідкою, додає дві чайні ложки лимонного соку та 300 г ­льоду. Перемішує. Кладе в чашку дві столові ложки меду й ставить у мікрохвильову піч на 30 с. Коли стане рідким, мед і півсклянки горілки вливає до ягід. Збиває до однорідності.

Кладе в лійку два шари марлі, фільтрує напій. Ставить в холодильник на годину.

У тарілку насипає п’ять столових ложок цукрової пудри. Краї склянок мастить шматочком лимона. Потім ставить їх у пуд­ру. Переливає напій у склянки зі "сніжними" краями. Прикрашає скибочкою лимона.

Джерело: Gazeta.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here