Home Місто Житомирянка ”перевтілювалася” в інвалідку і просила милостиню

Житомирянка \”перевтілювалася\” в інвалідку і просила милостиню

136

Чи допомагали ви хоча б раз комусь із жебраків грошима? Певно, що так. Нині досить часто на вулицях міста можна зустріти людей, які благають про поміч. Хоча, як проказує практика, останні не завжди того потребують.

В Бердичеві переконатися у цьому могли усі присутні на засіданні адміністративної комісії, яке відбулося у середу, 5 лютого. Як розповіла одна із її членів, державний адміністратор Олена Анатоліївна Брюханова, кілька днів тому, коли погодні умови значно погіршилися і температура сягнула двадцяти градусів із позначкою «мінус», до неї зателефонувала жінка. Вона розповіла, що поблизу магазину «Анютка», що навпроти Центрального ринку, в коробці сидить жебрачка без ніг. Нещасна, за словами бердичівлянки, замерзає, а працівники виконкому (знову ж таки за її словами) не звертають на це ніякої уваги. Городянка слізно просила зробити будь-що і врятувати життя незнайомці.

Про це повідомляє "РІО Бердичів".

Після цієї розмови Олена Брюханова почала шукати вихід із ситуації. Першим, кому вона подзвонила, був начальник Бердичівського міського управління праці і соціального захисту населення Олег Павліківський. Заручившись його підтримкою та взявши із собою ще кількох працівників виконавчого комітету, разом вирушили рятувати обездолену від холодної і голодної смерті.

Приїхавши на місце, вони і справді побачили ту саму жебрачку без ніг, що сидить у коробці. Вони підійшли до неї, запропонували допомогу. Проте, діалог відразу не склався. Жінка навідріз відмовилася їхати до пункту обігріву і взагалі воліла, щоб її залишили у спокої. Коли жебрачка зрозуміла, що цього не станеться, почала збиратися. Однак, того, що сталося далі, ніхто не чекав. Прямо на очах у присутніх відбулося «зцілення»: «безнога» жінка впевнено підвелася, одягнулась у пристойний верхній одяг і швиденько, допоки здивовані благодійники не схаменулися, втекла. Виявилося, шахрайка увесь цей час просто складала ноги у коробці таким чином, що у перехожих складалося враження, що їх у неї немає. Більше того, сама вона мешкає у Житомирі (про що вона обмовилась), час від часу здійснюючи «тур» по інших містах. Так і заробляє.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here