Home Місто Житомирянка у наливку з каркаде додає апельсинову цедру

Житомирянка у наливку з каркаде додає апельсинову цедру

 

Ароматна наливка э окрасою застілля. Яскраво-рожевою вона виходить з пелюсток чаю каркаде. Вона легко п’ється та готується.

"Щороку придумую різні настоянки, — каже Світлана Кращик із Житомира. — Люблю квітковий аромат, тому вигадала з ним напій".

Інгредієнти:

2 ч. л. пелюсток чаю каркаде

1 ст. л. апельсинової цедри

0,5 л горілки

3 ст. л. цукру.

50 мл. води

Приготування:

У банку насипати пелюстки чаю каркаде.

Додати апельсинової цедри. Налити горілку.

"Напій буде смачнішим, якщо в готовий уже додати газовані напої".

Настоянку поставити у тепле темне місце на чотири дні. Струшувати її щодня.

Наприкінці терміну проціджити через два шари марлі.

Нагріти воду і додати цукор. Перемішати, щоб той весь розчинився.

Налити сироп у настоянку і перемішати.

Перелити у пляшку і поставити в холодильник.

Джерело: Gazeta.ua