Home Місто Житомирянка яблука готує як картоплю фрі

Житомирянка яблука готує як картоплю фрі

Яблука можна їсти свіжими або запечені в духовці з сиром та медом. Якщо ж хочеться чогось оригінального, варто запекти їх як картоплю фрі. Хрусткі шматки виходять з цукровою карамеллю та ароматом кориці.

"Для "фрі" підійдуть будь-які сорти яблук, – каже житомирянка Леся Фрисюк, 26 років. – Лише не беріть маленькі. Із великих виходять хрусткіші шматочки".

Інгредієнти:

2 яблука

5 ст. л. масла

1 ст. л. цукру

1 ч. л. кориці

Приготування:

Очистити яблука та порізати їх на довгі грубі смужки, як картоплю фрі.

Розкласти на застелене папером для випікання деко.

Розтопити в мікрохвильовуі вершкове масло. Помастити ним шматочки за допомогою кулінарного пензля.

Змішати цукор і корицю. Посипати ними яблука.

Поставити у розігріту до 180 ° С духовку. Випікати 15 хвилин, поки краї не стануть коричневими.

Їсти яблука треба вмочуючи у солодкий соус, мед чи варення.

Джерело: Gazeta.ua