Трохи домашніх смаколиків відправили хлопцям у зону АТО дбайливі житомирські господині. Для військовослужбовців 95 бригади вони вдома зготували 560 картопляних зразів із м’ясом та запекли кілька шматків почеревини.
Така ідея виникла у волонтерів Житомирського військового госпіталю Світлани Іщук та Катерини Табаченко, після того як їхні колеги із Новоград-Волинська разом із консервацією привезли ще й 12 мішків картоплі.
На приготування зразів відібрали два мішки, але наразі використали лише один. До роботи Катерина залучила усю свою жіночу частину родини. Спочатку за підготовку інгредієнтів взялися її мама та свекруха, потім приєдналися подруги і навіть сусідки по дому. У такій компанії спершу відварили картоплю, приготували начинку і за вечір встигли наліпити й напекти зразів одразу на кількох кухнях.
Відповідальну роботу із підрахунку готових зразів доручили сину Катерини. Малий чекав поки ті охолонуть, а потім разом з дорослими складав у паперові ящики та рахував. Спеціально зробив патріотичні наліпки-сердечка, якими по завершенню прикрасив пакунки.
Усі ящики вже наступного дня передали військовим 95 бригади, а ті мають їх уже доправити побратимам на Схід у зону АТО.
Світлана Іщук відзначає, що готувати для хлопців домашні страви можуть усі бажаючі і при потребі звертатися до неї за картоплею. Також має квашену капусту для начинки у випадку, якщо хтось візьметься знов за зрази. Крім відправки на Схід, домашню їжу можна носити й пораненим бійцям у госпіталь.
Відзначимо, що до цього житомирські волонтери спільно готували і возили військовим олів’є, голубці та сушені борщі.
Юлія ДЕМУСЬ