Home Місто Житомир готується до зими: почали прибирати квіти

Житомир готується до зими: почали прибирати квіти

1018

У Житомирі поступово прибирають квіти до морозів і зими. Окрім цього, незабаром на Михайлівській виставлять ялинки та заберуть лавки.

Про це Першому житомирському розповіла екологина КП «Зеленбуд» Олена Бондарчук:

«Зараз ми висаджуємо кущі та віолу. Такі квіти у нас біля пам’ятника Пушкіну, Шевченку і на меморіалі Слави. Всі однорічні квіти, які висаджували навесні, зараз прибираємо. Винятки – альтернатера, хлорофітум, канни. Всі інші ми забираємо в теплиці».

Процес підготовки насаджень до зими – непростий. Квіти не просто прибирають, а збирають з них насіння для подальшої висадки в теплицях.

«Перед тим, як придбати квіти, ми збираємо насіння. Це стосується чорнобривців, сальвії, петунії, і на наступний рік ми використовуємо це насіння, щоб засівати в теплицях, і все це потім висаджувати по місту. Окрім цього, ми залишаємо на квітниках багаторічні рослини – іриси, багаторічні кущі. На стовпах по місту у нас були квіти в чашах, ми їх також забираємо в теплиці», – каже Олена.

Також фахівчиня додає, що згодом на Михайлівській з’являться ялинки:

«На Михайлівській плануємо забирати лавки. Ті рослини, які зараз ростуть в лавках у нас зберігаються в теплиці на зиму. Туї так само. І будемо виставляти ялинки, як ми виставляємо з року в рік».

Нагадаємо, у Житомирі знімають ілюмінацію, що висіла в центрі.

Читайте також Житомир ранковий: що відбувається в місті, поки ви збираєтеся на роботу

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here