Home Місто Житомиряни скаржаться на підприємство, що спалює шприци від вакцин, шини та інші...

Житомиряни скаржаться на підприємство, що спалює шприци від вакцин, шини та інші небезпечні відходи. ВІДЕО

1192

Відео про викиди чорної сажі та гару від спалювання небезпечних відходів в районі Паперової фабрики опублікували у Фейсбук відпочивальники, що прийшли на Силікатний кар‘єр. На відео видно, як у відкритих бочках без жодних фільтрів спалюють відходи. Також із печі на самому підприємстві йде чорний дим.

“Жителі району паперової фабрики, які прийшли відпочити Силікатного кар’єру, були шоковані викидами чорної сажі і гаром, які виділяло розташоване поряд ТОВ «Еко Захист-Україна». Працівники підприємства під час інциденту та після приїзду поліції зачинили ворота гаражів. Але при цьому не змогли пред’явити будь-які документи, які засвідчували технічну справність печей, в яких спалювали медичні відходи”, – повідомляє телеграм-канал “Новини Житомира”.

За інформацією Youcontrol, ТОВ «Еко Захист-Україна» 18 серпня уклало договір із Коростишівським центром первинної медико-санітарної допомоги на утилізацію використаних шприців від вакцини та інші медичні відходи.

Цього ж дня – договір на утилізацію 217 кг відходів від Вінницького клінічного центру, який займається лікуванням туберкульозу.

За утилізацію 86 кг автомобільних шин підприємство уклало договір із філією держцентру радіочастот на 284 грн.

Тут утилізовують медичні відходи з Лабораторного центру, лікарень, промаслене ганчір’я з водоканалів, шини із приватних та комунальних підприємств та інше.

Натомість житомиряни скаржаться на забруднення повітря та неприємний запах, який йде у домівки через вікна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here