Батьки учнів 25 ліцею в Житомирі вирішували майбутнє закладу освіти

478

У квітні серед батьків учнів 25-го ліцею проводилося опитування, в рамках якого вони повинні були обрати один із двох варіантів. 

Конкретніше, запропоновано було наступні можливості:

  1. Відстоювати відбудову ліцею №25 за його юридичною адресою – місто Житомир, вулиця М. Бердичівська, 18, та чекати завершення будівництва;
  2. Погодитися на пропозицію влади перемістити ліцей на нову локацію у центрі міста до кінця 2023 року за умови проведення капітального ремонту.

Ці два варіанти були запропоновані батькам як альтернативні шляхи розвитку ліцею.

Директор 25-го ліцею Іван Денисюк каже, що опитування серед батьків було проведене громадською організацією “Реновація ліцею №25” разом з батьківським колективом. Метою опитування було визначити думку батьків щодо подальшого розвитку ліцею та місця його розташування. Опитування було організовано у формі анкетування, щоб батьки могли відповісти на питання щодо переваг того чи іншого варіанту. Всі результати були зафіксовані у протоколі.

«Це спільна ініціатива батьків та дирекції школи. Опитування серед педагогічного колективу проводила саме дирекція школи, оскільки педагоги мали чітко знати позицію. Згідно з чинним законодавством, з 2027 року більшість закладів освіти будуть перейменовані на гімназії, ліцеї та початкову школу. Тому дирекція провела опитування саме серед педагогічного колективу, де були записані протоколи, і згідно з цими протоколами було затверджено, які дії будуть здійснені. З 2027 року будуть ліцеї та гімназії, тому першочерговим було опитування серед педагогічного колективу, який підтримав те, що ми будемо гімназією на базі початкової школи. Тобто 1-9 класи будуть навчатися у гімназії.

Наразі відбудова нашого ліцею ще не розпочалася, тому нам потрібно вирішити, в яких приміщеннях ми будемо навчатися в майбутньому та визначити, чи буде на місці зруйнованого приміщення ліцей чи гімназія (1-9 класи).

Вирішено було, що на даному зруйнованому місці буде ліцей для старших класів, де буде проводитися профільне навчання з природничо-математичного профілю».

Нагадаємо, що 4 березня внаслідок російського авіаудару була зруйнована будівля ліцею №25. Цього року до закладу планують набрати три класи першачків.

Читайте також: Демонтаж розбомбленого ліцею №25 може коштувати 18 млн грн

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here