Home Освіта Науковці Житомирського агроуніверситету реалізовують проект Міносвіти України

Науковці Житомирського агроуніверситету реалізовують проект Міносвіти України

119

 Команда науковців Житомирського національного агроекологічного університету  – професор Зінчук Т.О. (керівник), доценти Куцмус Н.М. (відповідальний виконавець), Данкевич В.Є., Ковальчук О.Д., Левківська Л.М. та Усюк Т.В. в рамках реалізації проекту Міністерства освіти і науки України «Інклюзивна модель сталого розвитку сільських громад в умовах євроінтеграційної перспективи»  5 квітня  зустрілись з найактивнішими членами Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

Проект (2017-2019 рр.) спрямовано на формування інклюзивної моделі сталого розвитку сільських громад з урахуванням існуючих соціо-демографічних, економічних та екологічних проблем сільських територій.

В основу проекту покладено європейський досвід становлення сучасної людино центричної моделі сільського розвитку, яка, на відміну від традиційної аероцентричної, забезпечує врахування інтересів та потреб сільського населення, можливості рівного доступу до суспільних благ.

В національній моделі інклюзивного розвитку сільських громад буде враховано особливості формування ринку землі та реалізації земельних відносин; організаційне та інституційне забезпечення розвитку економіки громади на засадах кооперації, вертикальної інтеграції та диверсифікації; загрози та ризики екологічному добробуту; природні принади сільських територій.

Пріоритети подальшого розвитку економічного потенціалу сільських територій формуватимуться з урахуванням європейських стандартів якості життя та соціальних гарантій, гендерної рівності, виключної значимості лідерського потенціалу сільських громад.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here