Home Освіта Результати ЗНО з української мови оголосять до 15 червня

Результати ЗНО з української мови оголосять до 15 червня

128

Визначення офіційних результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури відбуватиметься у декілька етапів.

Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Після цього буде визначено кількість тестових балів кожної сертифікаційної роботи.

На наступному етапі, спеціально створена експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО, ухвалить рішення про встановлення порога «склав/не склав». Учасники ЗНО, які не подолають визначений пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав.

Результати тих учасників, які подолають пороговий бал, будуть визначені за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Рейтингова оцінка за шкалою 100–200 балів буде відображати місце результату учасника серед результатів інших абітурієнтів.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури відбудеться не пізніше 15 червня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників з української мови.

При оголошенні результатів ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here