Home Освіта Щось пішло не так: замість зарплати в 4 тис доларів учителям на...

Щось пішло не так: замість зарплати в 4 тис доларів учителям на Житомирщині не платять 4 місяці

216

Профілактичні бесіди за місцем проживання, заклики відмовитися від перекриття траси, акцент на кримінальній відповідальності за створення перешкод рухові транспорту – так поліцейські Лугинської ОТГ спілкувалися напередодні акції протесту із учасниками перекриття траси М-07.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук екс-редактор районної газети Степан Василюк.

"Замість вчительської зарплати в 4 тис. доларів – 4 місяці заборгованості в гривневій зарплаті.
Доведені до відчаю чотиримісячною невиплатою зарплати вчителі шкіл Лугинського територіальної громади 19 жовтня на дві години перекрили рух на автомагістралі Київ – Ковель. Після подачі відповідної заявки місцеві поліцейські провели профілактичні бесіди за місцем проживання з багатьма потенційними учасниками акції, в яких закликали їх відмовитись від своїх намірів і наголосили на кримінальній відповідальності за створення перешкод рухові транспорту. Арештів – не було, чого не було, того не було, але попередження були. Далі буде?"
,
– написав Степан Василюк.

Заборгованість із заробітної плати в Лугинській ОТГ для місцевої і обласної влади не нова. 3 вересня делегація від учителів громади була на прийомі в голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка, який пообіцяв вирішити питання відповідної бюджетної субвенції і погашення боргів з виплати зарплати до Дня вчителя – до шостого жовтня. Дізнавшись про заплановане перекриття міжнародної траси, житомирський губернатор 18 жовтня провів нараду, проте це вдруге на дало результату – вчителів просять зачекати.

Нагадаємо, 19 жовтня освітяни перекрили трасу на Житомирщині. За 2 години до них не приїхав жоден із вищих чиновників

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here