Home Освіта У Житомирі студенти представили свої розробки із використанням сучасних технологій

У Житомирі студенти представили свої розробки із використанням сучасних технологій

140

У Житомирському державному технологічному університеті в рамках проекту «Mentor 2.0» 16 вересня провели захід «MT challenge-2016», під час якого студенти презентували технології, що не досліджується або не викладаються в університеті.

Дані технології є інноваційними та прогресивними у світі. Завдання студентів   – дослідити технологію, розробити її механізм реалізації в Україні/Житомирі, розробити прототип та презентувати результати студентам, гостям та журі.

На два тижні студенти-першокурсники поринули в сучасні технології –  p2p кредитування, Zhitomyr smart city, smart glass, Driverless Car, Leap motion та інші. 

Вони спробували себе в ролі винахідників і зробили прототипи речей, які б могли бути зразком для майбутніх досліджень та розробок у цьому напрямку. 

Окрім вивчення технологій, даний проект, спрямовний на поліпшення командних навичок. Студенти працювали не по одинці, а командами від 4 до 8 осіб.

На «MT challenge-2016» були присутні не тільки студенти і викладачі ЖДТУ, а й вчителі, учні та студенти з інших навчальних закладів міста

 Серед журі були перший проректор ЖДТУ Оксана Олійник, декан факультету  інформаційно-комп’ютерних технологій Андрій Морозов, декан факультету обліку і фінансів Олена Лаговська, директор ISM Ukraine Дмитро Антонюк, а також захід відвідали проректор з науково-педагогічної роботи ЖДТУ Гноргій Виговський та менеджер проектів ISM Ukraine Артем Сердюк. 

Після презентації свої розробок на загал журі визначило переможців цьогорічного «MT Challenge»:

І місце –  група ПІ-54 з темою проекту «Augmented reality». 

ІІ місце –   група ПІК-14 з темою проекту «Leap motion». 

ІІІ місце – група ПІ-53 з темою проекту «Driverless Car».

У номінації «Глядацькі симпатії перемогла група КІ-2 з темою проекту «Zhytomir Smart city». За І місце команда-переможець отримала поїздку на  конференцію «Kyiv Smart City Hub».

Спонсорську допомогу в проведенні і нагородженні переможців надала компанія ISM Ukraine  та органи студентському самоврядування ЖДТУ.

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here