Home Освіта У Житомирі запроваджують електронні журнали – батьки бачитимуть всі оцінки та пропуски

У Житомирі запроваджують електронні журнали – батьки бачитимуть всі оцінки та пропуски

237

Вісім шкіл Житомира працюють у тестовому режимі впровадження електронних журналів. Влада планує, що з 1 вересня 2020 року система "електронних журналів оцінок" почне повноцінно функціонувати в усіх загальноосвітніх закладах міста.

Про це повідомляє Житомирська мерія.

"Нову методику виставлення оцінок успішності навчання дитини в тестовому режимі запровадили з 13 січня 2020 року у восьми школах міста. Для того щоб батьки  дитини мали доступ до електронного журналу оцінок, їм необхідно встановити на смартфон  спеціальний  мобільний додаток «Єдина школа», авторизуватися в системі, увівши номер контактного телефону та пароль особистого кабінету", – йдеться у повідомленні.

Система передбачає, що з будь-якого смартфону, в якому встановлено додаток "Єдина школа", батьки можуть бачити оцінки, домашні завдання, розклад та  відвідування своєї дитини. У разі відсутності учня на уроці – батькам відразу приходить повідомлення.

Відтак, йдучи на урок, вчитель бере із собою планшет. В електронному журналі класний керівник веде облік відвідування учнів, зазначаючи причину відсутності учня на уроці. Програма автоматично обробляє дану інформацію, показуючи по кожному учневі кількість пропусків конкретних уроків.

«Перевагою системи є те, що при домашньому  завданні є можливість  завантажити файл, зробити посилання на ютуб, завантажити файл в паперовому вигляді, дати матеріал на допрацювання дітям, і їм уже не потрібно шукати інформацію», – відмічає пані Ірина, педагог ліцею №25. Вона розповідає, що система сама рахує середній бал, показує шкалу успішності та очікувану  оцінку за семестр, яка відмічається вручну.

Проте поки в закладах будуть паралельно існувати два типи журналів – електронний та паперовий.

Батьки  вважають таке нововведення тільки позитивним й говорять, що, окрім оперативності інформування про оцінки  та  відвідування уроків їхніх дітей, електронний журнал певною мірою мотивує дітей до покращення  своїх досягнень. Мовляв, дитина прагне  поліпшити результати, коли бачить  на своєму смартфоні  шкалу успішності та очікувану оцінку за семестр.

Серед переваг нововведення, відмічених педагогами, – можливість  супроводжувати домашні завдання додатковими електронними матеріалами (файлами); ведення обліку поточної успішності учнів, прогнозування результатів їх проміжної і підсумкової атестації, проведення  порівняльного  аналізу успішності з різних періодів навчання та інше.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here