Home Освіта У Житомирському районі ще продовжують ремонтувати укриття в школах

У Житомирському районі ще продовжують ремонтувати укриття в школах

357

У Новогуйвинській селищній раді за кошти ЮНІСЕФ продовжують ремонтувати  укриття в школі. До 1 вересня вже встигли облаштувати два укриття.

Про це пише Новогуйвинська селишна рада:

“На 29 сесії 8 скликання Новогуйвинської селищної ради від 26.07.2022 року, депутати прийняли рішення щодо виділення коштів на ремонт укриття освітніх закладів нашої громади”, – йдеться в повідомленні.

У Громаді навчатиметься 2 322 учня для дітей дошкільного віку облаштовано 39 груп.

“У закладах освіти громади рахується 2 322 учні, які навчаються в 145 класах, для 672 дітей дошкільного віку облаштовано 39 груп. На жаль є заклади освіти, які постраждали від ракетно-бомбових ударів рф. Наразі тривають роботи по встановленню енергоефективних вікон за кошти обласного бюджету”, – зазначають в громаді.

Всі укриття треба відремонтувати, адже вони не придатні для захисту учнів під час сирен.

Усі зазначені укриття згідно висновку фахівців потребують ремонту: встановлення вентиляції приміщення, водопостачання та водовідведення каналізації, укладання підлоги, роботи з енергозабезпеченням, облаштування додаткових виходів. Уже тривають роботи у Новогуйвинському та Троянівському ліцеї (до фінансування робіт у Новогуйвинському ліцеї залучені кошти ЮНІСЕФ), у решти закладів роботи розпочнуться до 1 вересня 2022 року (наразі завозяться будівельні матеріали)”, – пише Новогуйвинська громада.

При готовності укриттів (планується не пізніше 15 жовтня) 30% батьків, які при опитуванні проголосували за очне навчання, зможуть відправити дітей до закладів освіти.

По закінченню робіт, кожен охочий зможе перевірити відповідні документи та безпеку освітнього процесу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here