Home Освіта Житомирська ОДА закликає освітян відмовитися від збирання коштів на шкільні випуски та...

Житомирська ОДА закликає освітян відмовитися від збирання коштів на шкільні випуски та подарунки

143

Управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації надало рекомендації місцевим органам управління освітою щодо проведення випусків у школах – просить запобігти збиранню коштів з батьків та дітей на подарунки для вчителів та дорогі урочистості.

Відповідний лист підписала 21 травня начальник управління Лариса Шевчук, враховуючи рекомендації постійної комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради.

«Просимо вжити заходів щодо запобігання та уникнення примусового збору коштів з батьків та дітей на подарунки і всілякі заохочення працівникам навчальних закладів.  Не рекомендуємо також проводити святкові банкети у приміщеннях закладів освіти, замовляти коштовні ресторани, автомобілі, феєрверки, що потребує значних витрат та примусового збору коштів з батьків. Дана практика часто призводить до конфліктів між батьками, батьками і вчителями, а іноді в ці конфлікти втягують дітей, завдаючи їм морального тиску, формуючи в них споживацький характер, марнотратство», – йдеться у листі.

Також управління надає рекомендації опрацювати проект меморандуму про співпрацю в школі, який заклади зможуть використовувати як типовий для створення своїх статутів.

«Наголошуємо на тому, що педагогічні колективи не повинні стояти осторонь вищезазначених проблем та проявляти ініціативу у припиненні негативних явищ в освітній сфері», – зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Житомирському ліцеї заборонили робити вчителям подарунки на випускний.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here