Home Події 116 років Сергію Корольову: у Національному музеї космонавтики розповіли про головну мрію...

116 років Сергію Корольову: у Національному музеї космонавтики розповіли про головну мрію науковця

945

У день народження житомирянина та науковця Сергія Корольова 12 січня відбулося покладання квітів біля його пам’ятника у центрі Житомира, а також біля погруддя, що на території Національного музею космонавтики ім. С. Корольова. Музей влаштував «день відкритих дверей» для відвідувачів. 

Працюючи у конструкторському бюро у Підмосков’ї, Корольов брав участь у військових проєктах. Але завжди наполягав саме на мирному застосуванні своїх розробок,прикладом якої є супутник завважки до 1400 кг з апаратурою для наукових досліджень. 

«У світлі подій в Україні вшанування пам’яті Корольова сьогодні символічне. Житомир і Україна – це батьківщина Сергія Павловича Корольова, хоч радянська та російська пропаганда говорить протилежне. Ось почуйте цю історію. Корольов попросив першогокосмонавта-українеця Павла Поповича у серпні 1962 року заспівати у відкритому космосі для головного конструктора “Дивлюсь я на небо…”. Попович виконав цепрохання», – розповіла генеральний директор Національного музею космонавтики ім. С. Корольова Ірина Дячук. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here