Home Події До 150-річчя Лесі Українки заклали камінь на місці майбутньої меморіальної композиції

До 150-річчя Лесі Українки заклали камінь на місці майбутньої меморіальної композиції

277

На території Літературно-меморіального музею Лесі Українки у місті Новограді-Волинському відкрито символічний знак про те, що на цьому місці буде встановлено архітектурно-меморіальну композицію – літературно-мистецьку книгу родини Косачів, присвячену 150-й річниці з дня народження Лесі Українки.

Про це повідомляє сайт Житомирської ОДА.

Ініціатором встановлення та автором майбутнього пам’ятника стала Світлана Лелях-Бегутова – митець-винахідник з Нетішина, лауреат премії ім. Лесі Українки Житомирського обласного відділення УФК.

За словами автора пам’ятника, книга матиме два розділи: історичне минуле та вшанування пам’яті родини Косачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта випустила поштові марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Буде зображена сім`я Косачів: батьки – Петро Антонович, Ольга Петрівна та троє дітей, які народилися у Новограді-Волинському – Михайло, Лариса та Ольга. Історична довідка про сім’ю Косачів звягельського періоду життя та їхню діяльність.

Особливу увагу приділено будинку Окружків, де 13 лютого (за старим стилем) 1871 року народилася видатна поетеса. Будуть викарбувані роки заснування літературно-меморіального музею Лесі Українки у м. Новограді-Волинському, зображено портрет видатної поетеси, присвята до ювілейної дати.

Крім того, присутні ознайомились із ходом ремонтних робіт у меморіальній частині музею, де народилися Леся Українка, завершити які планується до кінця року.

Зазначені заходи проводяться в рамках підготовки до відзначення 150-й річниці з дня народження Лесі Українки, яке святкуватиметься у 2021 році.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here