Home Події Французький гратен та галушки для всіх бажаючих: як проходив фестиваль “Поліська картопелька”

Французький гратен та галушки для всіх бажаючих: як проходив фестиваль “Поліська картопелька”

708

Фестиваль картоплі, що проходив 18 вересня в Овручі, став ще однією гастроподією на Житомирщині.

Усіх гостей свята безкоштовно пригощали дерунами, бабкою, картопляними голубцями, галушками, картопляним пирогом, фаршированою картоплею, завитками, французьким гратеном та ще десятками страв із картоплі.

Сільський голова Черепашинського округу Володимир Янкевич поділився рецептом, як готують французький гратен по-овруцьки:

“Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими слайсами, солимо-приправляємо. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо шаром картоплю, вершки змішуємо з перцями та мускатним горіхом. Запікаємо до 170 градусів до готовності горіхів”.

Представник Великофоснянського округу Ольга Бацан вже не перший раз на фестивалі. Цього року свою продукцію урізноманітнила – додала української колоритності:  

“Тепер у нас українські смаколики з картопельки: галушки, голубці, ватрушки, пиріг, деруни – ми грошей не беремо”.

Самі ж гості фестивалю поділилася своїми враженнями та розповіли про найбільш смачні страви:

“Я не вперше на фестивалі, був на дерунах в Коростені. Овруч здивував, сподобалася фарширована картопля і деруни тут кращі. Здивувало те, що усіх пригощають смаколиками та навіть не беруть грошей”, – розповів житель столиці Іван. 

“А я був у Лугинах вчора і раніше на дерунах. Їв з Зібровим вареники, було не погано. Тут найбільше сподобалися вареники з картоплею, якось по-особливому зроблені”, – поділився Євген із Харкова.

Овручанин Андрій Кудринський не вперше на фестивалі, цьогорічний сподобався найбільше:

“Цей кращий. І людей більше, ніж зазвичай, і організація краща. Сподобалися зрази з картоплі та деруни”.

Читайте  також: В Овручі відкрили пам’ятник картоплі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here