Класичні деруни, з бринзою, грибами, а також незвичні – гарбузові чи з червоною рибою – пропонують відвідувачам Фестивалю деруна, що проходить 4 вересня у Коростені.
Порція дерунів класичних коштує 30 грн, з м’ясом – 40 грн, з рибою – 60 грн.
На гастросвяті можна скуштувати домашні страви з громад області: величезні деруни, канапе з салом, соління, випічку та ін.
Традиційно мер міста дав майстер-клас із приготування дерунів.
Гостей розважали концертом, виступами колективів із різних районів.
Увечері в Коростені відбудеться концерт Ірини Федишин.
Нагадаємо, 4 вересня в області проходить три масові заходи: крім Фестивалю деруна, також День житомирян та Свято пива в Бердичеві.