Українці обрали головну страву країни, яке гідно представить національну кухню іноземним туристам під час проведення Євро-2012.
Більшістю голосів головним національним блюдом Україні визнано сало з часником. Конкурс тривав більше трьох місяців, повідомляє ТСН з посиланням на сайт taste-ukraine.com.
Серед інших найсмачніших страв – домашня ковбаса, Вареники з капустою і грибами, холодець. Український борщ посів лише 5 місце.
Топ-10 страв виглядає наступним чином: сало з часником, домашня ковбаса, вареники з капустою, холодець, борщ український, деруни, капусняк запорізький, налисники з сиром, порося запечене з гречаною кашею, пиріг з яблуками.
Раніше заступник директора департаменту розвитку і аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Сергій Петренко заявив, що сало не користуватиметься попитом серед туристів під час Євро-2012.