Тут лунає грузинська музика i пригощають грузинськими стравами. Саме тут відвідувачам пропонують справжнє грузинське вино, чебуреки, хінкалі, хачапурі, люля-кебаб, страви на мангалі, шашлики.
Заклад із лаконічною назвою "Хiнкальна БУБА» працює в місті вже кілька тижнів, а 15 серпня тут влаштували офіційне відкриття.
Його вже облюбували житомиряни і приходять сюди з рідними та друзями мало не щодня. Постійним і новим відвідувачам тут дуже раді. У "Хінкальні «БУБА», окрім основного замовлення, на вас чекає комплімент від закладу – чача та свiжий хлiб з пiчi.
«Грузинська кухня за чесні гроші з українських продуктів», – так позиціонують себе у «БУБІ». Класичнi рецепти дещо довелося адаптувати під українського споживача. Мова йде про кількість спецій, адже грузини люблять гостру їжу. Спеції, як і вино, в Бубу везуть із самої Грузії.
Шеф-кухар закладу 26-річний Артем Баклицький розповідає, що раніше працював у вiдомих столичних ресторанах. Потім було стажування у Тбілісі, де його гостинно прийняв грузинський заклад. Тамтешні кухарі дуже шанують стару рецептуру, традиції, а до кожної страви мають легенду.
У "Хінкальні «БУБА» власними легендами поки не обжилися, однак сподіваються, що створити гарну історію їм допоможуть місцеві мешканці і гості Житомира. Знайти заклад дуже просто – Київська, 10.
Вас одразу зустріне привітний персонал і проведе у одну із 4 зал, кожна з яких відрізняється від попередньої. «БУБА» чудово підійде для ділових зустрічей, побачень, для відпочинку з друзями чи рідними, тут можуть організувати справжнє грузинське застілля.
Ціни дуже демократичні. За 100 гривень можна щось поїсти і випити, а для великих компаній спеціальна пропозиція – м’ясна дошка «БУБА», шашлики, риба та м’ясо на мангалі. Чекати замовлення 15-20 хвилин. Усе готують безпосередньо після його отримання, а спостерігати за приготуванням можна прямо із залу, адже у цій хінкальні повністю відкрита кухня.
Все максимально просто і гостинно, аби відвідувачі почувалися, якщо не як у себе вдома, то як в гостях у своїх хороших грузинських друзів. Сучасний дизайн, просторі зали, зручні меблі і смачні страви зі знайомими назвами зроблять свою справу.
До речі, у «Бубі» можна випити кави, чаю чи інших напоїв буквально з порогу. В основній – «гостинній» залі обладнали барну стійку, де ви одразу можете зробити замовлення і дочекатися його за сусіднім столиком. Паралельно з цим у максимальній близкості від вас бармен готуватиме напій. Вас дещо здивує розташування барної стійки, адже вона оформлена за перевернутим принципом, а з іншої сторони – справжня піч, де постійно випікають хачапурi та хлiб.
«Це наш другий заклад в Житомирi. Мешканцi мiста добре знають нашу «Вареничну» на Михайлівській. Ми вирiшили саме в Житомирi протестувати нашу першу Хiнкальну. В наступному роцi вiдкриємось в Черкасах i Чернiговi. Українцi традицiйно люблять кухню братської Грузiї. I ми самi її палкi шанувальники" – каже один із засновникiв "БУБИ" Валерiй Гальпєрiн. – Назва дуже проста – «БУБА», але в Грузії це поширене слово, яким називають найстрашого, тобто найповажнішого члена родини, а також найменшого. Водночас так кажуть і про гору. У нашому випадку, це поєднання усіх цих значень, бо маємо своє перше маленьке грузинське кафе у Житомирі із великими амбіціями».
Юлія ДЕМУСЬ
Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі