Home Події Команда з Тетерівського дитбудинку-інтернату представлятиме країну на футбольному турнірі в Польщі

Команда з Тетерівського дитбудинку-інтернату представлятиме країну на футбольному турнірі в Польщі

207

 24-25 травня в Києві відбувся турнір Міжнародної Футбольної Ліги серед вихованців психоневрологічних та дитячих будинків-інтернатів Seni Cup 2018. В цьому році 12 футбольних команд з 10 областей України приїхали для того, щоб позмагатися за національну першість. Футбольний турнір Seni Cup проходить за всіма офіційними правилами FIFA з суддівською командою від Федерації футболу м. Києва.


У захопливій боротьбі, за можливість представляти Україну на міжнародному фіналі у Польщі, перше місце посіла команда Стрижавського дитячого будинку-інтернату з Вінницької області. Друге місце отримали футболісти Шевченківського дитячого будинку-інтернату з Харківської області. Почесне третє місце посіла збірна Тетерівського дитячого будинку-інтернату з Житомирської області.

В цьому році команди, що посіли перше та третє місце, представлять Україну на міжнародному фіналі Seni Cup у Польщі. В місті Торунь у липні зустрінуться збірні більше ніж з 10 європейських країн, які поборються за звання чемпіона турніру.

«Турнір Seni Cup – це свято для вихованців інтернатів, яке роблять самі вихованці. Вони цілеспрямовано готуються цілий рік, щоб показати вищий клас на полі, зустрітися із товаришами, набратися досвіду та просто весело провести час. Це свято, справді, роблять наші футболісти, а ми лише трохи їм допомагаємо – надаємо площу для їхнього захоплення футболом. Вже тринадцятий рік поспіль ми з гордістю бачимо як команди змінюються, стають справжньою родиною та навчаються переживати як перемоги, так і поразки. Цього року ми вирішили подарувати путівки до Польщі командам, які посіли перше та третє місце. Таким чином, ми хочемо заохотити вихованців грати ще активніше і показати, що все можливо, навіть, якщо трошки не вистачило до перемоги. Збірним Стрижавського та Тетерівського дитячого будинку-інтернату я бажаю на фіналі у Польщі представити Україну на вищому рівні і отримати насолоду від гри», – прокоментував турнір Міхал Вишневські.

Кожна команда отримала медалі, почесні грамоти та подарунки від партнерів та організаторів турніру. Федерація футболу України подарувала переможцям комплекти спортивної форми для фіналу у Польщі, футбольні м’ячі командам та пам’ятні призи усім учасникам. Крім того, страхова група PZU Україна надає страхові полюси командам, які відправляються на міжнародний матч до Польщі. Футбольний клуб «Динамо» подарував командам три комплекти фірмової футбольної форми і сувеніри усім учасникам. На турнірі також було визначено та нагороджено пам’ятними подарунками  кращих футболістів турніру у номінаціях: кращий захисник, півзахисник, нападаючий та воротар.

Нагадаємо, що турнір Seni Cup був заснований у 2000 році в Польщі.  Футбольні змагання проходять в Німеччині, Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Білорусі, Росії, Литві, Латвії, Казахстані, Україні і на непостійній основі в Румунії, Австрії та Монголії.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here