Home Події Міжнародне літературно-мистецьке свято ”Лесині джерела” проходить на Житомирщині

Міжнародне літературно-мистецьке свято \”Лесині джерела\” проходить на Житомирщині

96
Міжнародне свято літератури і мистецтв "Лесині джерела" відкрилося в місті Новограді-Волинському на Житомирщині – на малій батьківщині Лесі Українки.
 
Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
 
"Лесині джерела" – це саме ті джерела, які живлять наші душі, додають нам сили, щоб долати труднощі сьогодення, які підтримують нашу культуру, нашу національну ідентичність і все українство", – зазначив заступник міського голови Валентин Костюк.
 
За його словами, за 26 років свято зберегло головну мету – пропагування творчості Лесі Українки та її найближчого оточення, дослідження цієї багатої літературної спадщини на загальнонаціональному та міжнародному рівнях. Крім того, організатори свята прагнуть розвивати народну творчість в усіх її проявах – фольклорі, мистецтві та літературі.

Цьогоріч на свято прибули делегації з Білорусі, Росії, Польщі, Хорватії, Німеччини та Іспанії. Серед гостей – науковці, літератори та дослідники творчості, лауреати Національної та обласної премії ім. Лесі Українки.

У народній вертівці виступлять 24 творчі колективи з Житомирщини, Чернівецької, Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської та Вінницької областей.

А традиційне "Містечко майстрів" зібрало рекордну кількість – понад 200 народних умільців з Івано-Франківської, Запорізької, Луганської, Рівненської, Львівської, Київської, Полтавської, Харківської, Донецької та інших областей. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here