Home Події У Житомирі – виставка шовкових експонатів

У Житомирі – виставка шовкових експонатів

127

 

За вікнами сніг і завірюха, а в обласній бібліотеці можна побачити метеликів і квіти на тонкому шовку. В мистецькому холі бібліотеки відкрилась виставка художніх робіт в техніці холодний батік – це розпис по шовковій тканині спеціальними фарбами.

Автор – житомирська майстриня Раїса Гуменюк. За освітою вона інженер-конструктор електронної техніки. Працювала за фахом в Харкові та Житомирі.

Зараз на пенсії, багато часу й душі віддає творчості:"До цього я навчилась плести з лози, робила аплікації з тканин, тобто, намагалась застосувати себе в різному. І, ось, зупинилась на батіку. А до того ще робила метеликів.

Квіти, метелики, – як їх не малювати, якщо це – найпрекрасніше, що є в цьому світі. Взагалі світ цих комах настільки складний і цікавий! Його треба любити і розуміти. Мені це подобається".

Це вже друга виставка Раїси Гуменюк. Експозицію картин на шовку також супроводжують вирізьблені з дерева композиції Франца Осовського. І весь цей мистецький куточок уособлює людське уявлення про красу природи і натхнення, яке вона дарує спостережливому оку.

За інформацією Житомирської хвилі


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here