Маршем до Дня Провокатора назвали свою ходу, приурочену до подій в Києві 1 грудня 2013 року, представники громадських організацій у Житомирі.

1 грудня на ходу від драмтеатру до майдану ім. Корольова у Житомирі вийшли десятки активістів із ГО «Ветеранське братерство», ПП «Національний корпус»,  футбольні ультрас, ГО «Основа майбутнього», ГО «Права молодь».

«Мета даної акції – нагадати саме про революцію, яка проходила 1 грудня на Банковій під Офісом президента. В акції беруть участь ветерани АТО і студенти», – зазначили організатори.

Студент істфаку університету ім. І.Франка розповів, чому вийшов на ходу:

«1 грудня був початок революції, перехід від слів до дії. Саме цей день став каталізатором і переходом до позбавлення влади Януковича.

І про це варто нагадувати сучасній владі, як воно насправді було тоді. Житомир це вшановує, бо тут теж відбулися значні події. Треба нагадувати владі і про не розслідувані злочини Майдану. Тут студенти, ветерани бойових дій і патріотична спільнота Житомира».

Нагадаємо, вісім років тому 1 грудня на вулиці Києва вийшли більше мільйона українців через побиття беркутівцями студентів 30 листопада.

Націоналісти захопили КМДА, Будинок профспілок та Жовтневий палац та здійснили спробу взяти під контроль Адміністрацію Президента.

Саме події 1 грудня стали ключовим моментом трансформації малочисельного студентського протесту на багатотисячний всеукраїнський революційний рух проти режиму Януковича.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here