Home Війна У Житомирі відкрили центр для переселенців: зони для сну, готування, простір для...

У Житомирі відкрили центр для переселенців: зони для сну, готування, простір для дітей

977

2 серпня у Житомирі на вулиці Великій Бердичівській запрацював центр для людей, які тікають від війни. Жити у ньому переселенці можуть лише 30 днів, поки їм не знайдуть житло. Команда спеціалістів з  юристів, психологів та педагогів допоможуть вимушено переселеним родинам впоратися з труднощами проживання у місті.

Директор благодійного фонду “Карітас-Житомир” Олег Лучко  розповів, що його на будівництво центру надихнула  історія однієї родини, яка тікала від окупації.

“Від перших зривів та гармат храм Святого Василя став прихистком для житомирян, які на звуки сирени ховалися у церкві. Найбільше мене вразила сім’я з Вишгорода, яка виїхала у село, яке потім було окуповане. Родина змушена була тікали лісовими дорогами до Житомира. Ми їм надали допомогу та прихистили. І тоді я подумав: чому б  не зробити в Житомирі центр для переселенців”, – розповів директор. 

Колективний центр благодійного фонду “Карітас-Житомир” облаштований  зонами для сну, приготування їжі, прання, відпочинку. Крім того, в приміщенні створений простір, дружній до дітей.

БФ “Карітас-Житомир” також надаватиме  додаткову допомогу ВПО з харчуванням, гігієною, непродовольчими товарами, психологічною допомогою для дорослих, кризовими консультаціями.

Нагадаємо, у Житомирі благодійний фонд приймає заявки від переселенців на допомогу від ООН – 6660 грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here