На третє місце у рейтингу ТОП-20 найкращих супів потрапив український борщ.
Рейтинг склало американське видання CNN Travel.
"Борщ – це буряковий суп, який отримує пікантність від квасу та лакто-ферментованого бурякового соку. Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні для супу, котрий так люблять в Україні та в усій Східній Європі. До борщу часто додають щедру порцію сметани. Українські кухарі наразі проводять кампанію, щоб їхню версію додали до Світової спадщини ЮНЕСКО", – так описує страву CNN Travel.
Перше місце у рейтингу кращих супів дісталося Нігеріії зі стравою банга (суп із сома, яловичини та морепродуктів). На другій сходинці – суп Фо із В’єтнаму (суп із локшини та яловичини, в який додається кориця).
До п’ятірки кращих також увійшли перші страви французької та португальської кухні.
У 20-тці також грузинський Харчо, іспанський Гаспачо, американський Гамбо, тайландський том-ям, японський рамен та інші.
Читайте також: Щомісяця «борщовий набір» для українців дорожчатиме на 10-15%