Home Події Укрпошта випустила пікантні марки в стилі ню. ФОТО

Укрпошта випустила пікантні марки в стилі ню. ФОТО

642

Вперше "Укрпошта" вводить в обіг марки в пікантному жанрі ню. Марки з оголеними тілами "Її величність – жінка" представлять 5 березня.

Про це повідомили в "Укрпошті":

"Нова серія марок не тільки поповнить колекції українських філателістів, ставши одним із найулюбленіших вишукано-пікантних експонатів, а й додасть художньої естетики поштовим відправленням. Адже жіноча краса, пронесена крізь віки і змальована найвидатнішими митцями, здатна зачарувати і надихнути на написання кількох щирих рядків від руки".

Одну з поштових марок прикрашає картина Тараса Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна робота Тараса Григоровича – «Вірсавія», написана 1860 року. На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу «Енергія ІІ», написану в 1991 році нашим сучасником Андрієм Чебикіним – художником-графіком, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. На конверті до марки представлена ілюстрація до збірника «Опале листя» Івана Франка авторства Андрія Чебикіна.

Тираж кожної марки складе 130 тисяч примірників. Крім того, до марок випущено конверти "Перший день" та картки для картмаксимумів.

Кількість марок в одному марковому аркуші – 9 (3х3). Тираж кожної марки – 130 000 примірників. Вартість маркового аркуша 81,00 грн (9 марок номіналом V, що еквівалентно 9 грн), конверта – 4 грн, картки – 4 грн. Вартість конвертів зі спецпогашенням та картаксимумів становить 18,80 грн.

Також Укрпошта у колаборації з українським брендом OLIZ випустить нову колекцію жіночих шовкових хусток, натхненну роботами Кобзаря і красою поштових марок. Частина коштів з продажу цієї колекції буде спрямована на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here